Porovnání starobního důchodu u zaměstnanců a OSVČ - Pecka, Milan; Radová, Jarmila; Budská, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práce se zaměřuje na rozdíly ve starobním důchodu zaměstnance a osoby samostatně výdělečně činné. Nejdříve je popsán současný důchodový systém České republiky, jeho pilíře a principy. Poté se práce zaměřuje na sociální zabezpečení České republiky, kde jsou popsány pravidla pro stanovování výše pojistného na sociálním zabezpečení. V praktické části diplomové práce je proveden modelový výpočet důchodu u zaměstnance a osoby samostatně výdělečně činné a poté jsou stanoveny případy pro koho a o kolik je systém výhodnější. V závěru je provedeno zhodnocení výnosnosti důchodového systému při různých výších příjmů a porovnání s alternativními možnostmi spoření na důchod.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses