Přeměny rozdělováním obchodních společností - Dvorská, Helena; Vomáčková, Hana; Rajnochová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Cílem této diplomové práce je popsat problematiku rozdělení obchodních korporací z právního, účetního a daňového hlediska a následně rozbor rozdělení obchodní společnosti odštěpením a související problémy. Regulace rozdělení je nejrozsáhlejší z právního hlediska, proto této problematice je věnována velká část této práce. Co se týká účetního regulace, práce se zaměřuje především na ocenění jmění a vykazování odložené daně. Z daňových povinností je zmíněna především daň z příjmů právnických osob a dále pak daň z přidané hodnoty a daň z nabytí nemovitých věcí. Praktická část je věnována rozdělení obchodní společnosti O2 Czech Republic odštěpením se vznikem nové společnosti v roce 2015.
Vedoucí práce: Hana Vomáčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses