Výplaty vlastního kapitálu a jejich zdanění v porovnání s okolními státy - Morc, Ladislav (2018)
Tato diplomová práce se zabývá zdaněním výplat vlastního kapitálu obchodních korporací dle zákonů platných v České republice. Na vybraném vzorku sta nejvýznamnějších českých společností je sledován režim zdanění jednotlivých výplat vlastního kapitálu včetně jejich příjemců. Na tomto vzorku je dále provedeno srovnání s daňovými systémy Rakouska, Německa a Slovenska s vyčíslením rozdílné výše vybraných daní dle systému zdanění v jednotlivých státech.