Výplaty vlastního kapitálu a jejich zdanění v porovnání s okolními státy - Morc, Ladislav; Finardi, Savina; Skálová, Jana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tato diplomová práce se zabývá zdaněním výplat vlastního kapitálu obchodních korporací dle zákonů platných v České republice. Na vybraném vzorku sta nejvýznamnějších českých společností je sledován režim zdanění jednotlivých výplat vlastního kapitálu včetně jejich příjemců. Na tomto vzorku je dále provedeno srovnání s daňovými systémy Rakouska, Německa a Slovenska s vyčíslením rozdílné výše vybraných daní dle systému zdanění v jednotlivých státech.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses