Analýza dopadu IFRS 9 na reálný český nefinanční podnik - Boušová, Michaela (2018)
Cílem této diplomové práce je přiblížit Mezinárodní standard účetního výkaznictví 9 (IFRS 9), jehož účinnost nabyla 1. ledna 2018, z něj vyplývající požadavky a v praktické části analyzovat dopad na podnik z odvětví stavebnictví jakožto zástupce nefinančních účetních jednotek. Práce zmiňuje významné změny v klasifikaci a oceňování finančních aktiv, nový přístup související s testováním účetní hodnoty finančních aktiv a z něj vyplývající případné snížení a bez povšimnutí nenechává ani zajišťovací účetnictví.