Analýza dopadu IFRS 9 na reálný český nefinanční podnik - Boušová, Michaela; Vašek, Libor, 1978-; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Cílem této diplomové práce je přiblížit Mezinárodní standard účetního výkaznictví 9 (IFRS 9), jehož účinnost nabyla 1. ledna 2018, z něj vyplývající požadavky a v praktické části analyzovat dopad na podnik z odvětví stavebnictví jakožto zástupce nefinančních účetních jednotek. Práce zmiňuje významné změny v klasifikaci a oceňování finančních aktiv, nový přístup související s testováním účetní hodnoty finančních aktiv a z něj vyplývající případné snížení a bez povšimnutí nenechává ani zajišťovací účetnictví.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses