Analýza úspěnosti vlastních obchodních systémů na akciovém, měnovém a komoditním trhu - Hrbek, Jan (2018)
Cílem této diplomové práce je analýza úspěšnosti vlastních obchodních systémů vytvořených za pomocí nástrojů technické analýzy prostřednictvím softwaru MetaTrader 5 a jejich aplikace v obchodování na akciovém, měnovém a komoditním trhu. Na začátku práce jsou podrobně vysvětleny základní principy technické analýza a představeny všechny důležité nástroje, které jsou použity v analyzovaných obchodních systémech. Druhá část práce se věnuje samotné tvorbě obchodních systému, nastavení vstupních a výstupních signálů a dalších důležitých aspektů obchodního systému. Poslední část je věnována backtestingu a analýze úspěšnosti těchto systémů. Nejprve jsou systémy analyzovány na jednotlivých trzích a každý zvlášť a následně jsou jejich výsledky porovnány.