Využití moderních technologií ve výuce - Matyásková, Eva (2018)
Diplomová práce se zabývá problematikou využití moderních technologií ve výuce pro zefektivnění výukového procesu. Konkrétně zkoumá možné vlivy využití multimediálních výukových materiálů. Cílem bylo vytvořit multimediální elektronický slovník ekonomických pojmů, který bude fungovat jako doplněk ke všem výukovým materiálům využitých na středních školách s ekonomickým zaměřením. Práce je rozdělena do čtyřech částí. První část je zaměřena na teoretický úvod do problematiky moderních technologií, multimédií a jejich využití při výuce. V druhé části je pak rozebrán postup tvorby multimediálního ekonomického slovníku pro střední školy s názvem EkoSlov. Třetí část se zabývá výzkumem a analýzou řízeného rozhovoru s pedagogy ekonomických předmětů na obchodních školách. Výsledky tohoto tvoří doporučení nejen pro využití EkoSlov slovníku, ale i pro zlepšení jeho obsahové stránky. Ve čtvrté části jsou pak návrhy a doporučení pro pedagogickou praxi s popisem moderních trendů.