Analýza vývoje objemu a struktury kapitálu bank - Štrbová, Barbora (2018)
Hlavným cieľom diplomovej práce na tému Analýza objemu a struktury kapitálu bank je analyzovať súčasnú kapitálovú situáciu a jej vývoj v slovenskom a českom bankovom sektore a taktiež identifikovať stratégie, ktoré české a slovenské banky použili, aby výrazne zvýšili svoju kapitálovú primeranosť v rokoch 2008 až 2017. Analýza ukazuje, že hlavnú úlohu pri zvyšovaní kapitálovej primeranosti na oboch trhoch zohrali zadržané zisky bánk. Taktiež banky znížili priemerné riziko svojich aktív, aby ešte viac posilnili nárast kapitálovej primeranosti a tak splnili regulatórne požiadavky.