Analýza vývoje objemu a struktury kapitálu bank - Štrbová, Barbora; Dvořák, Petr, 1960-; Plíva, Rostislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Hlavným cieľom diplomovej práce na tému Analýza objemu a struktury kapitálu bank je analyzovať súčasnú kapitálovú situáciu a jej vývoj v slovenskom a českom bankovom sektore a taktiež identifikovať stratégie, ktoré české a slovenské banky použili, aby výrazne zvýšili svoju kapitálovú primeranosť v rokoch 2008 až 2017. Analýza ukazuje, že hlavnú úlohu pri zvyšovaní kapitálovej primeranosti na oboch trhoch zohrali zadržané zisky bánk. Taktiež banky znížili priemerné riziko svojich aktív, aby ešte viac posilnili nárast kapitálovej primeranosti a tak splnili regulatórne požiadavky.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses