Riegerová nominalistická bilancia a súčasný štandardný výkaz o finančnej situácii - Mach, Adam (2018)
Táto práca sa zaoberá porovnávaním Riegerovej nominalistickej teórie s požiadavkami na účtovnú závierku podľa IFRS. Práca je rozdelená na dve časti. Prvá časť je o postavení súvahy v súčasnej štandardnej účtovnej závierke a o postavení účtovnej závierky v Nemecku v 30. rokoch minulého storočia. Ďalej táto práca definuje hlavné zásady Riegerovej nominalistickej teórie a základné princípy medzinárodného účtovníctva. V druhej časti je teoretický príklad, v ktorom sa zobrazujú rozdiely medzi nominalistickou súvahou a súvahou podľa medzinárodných štandardov IFRS.