Riegerová nominalistická bilancia a súčasný štandardný výkaz o finančnej situácii - Mach, Adam; Janhuba, Miloslav, 1950-; Janhubová, Jaroslava, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Táto práca sa zaoberá porovnávaním Riegerovej nominalistickej teórie s požiadavkami na účtovnú závierku podľa IFRS. Práca je rozdelená na dve časti. Prvá časť je o postavení súvahy v súčasnej štandardnej účtovnej závierke a o postavení účtovnej závierky v Nemecku v 30. rokoch minulého storočia. Ďalej táto práca definuje hlavné zásady Riegerovej nominalistickej teórie a základné princípy medzinárodného účtovníctva. V druhej časti je teoretický príklad, v ktorom sa zobrazujú rozdiely medzi nominalistickou súvahou a súvahou podľa medzinárodných štandardov IFRS.
Vedoucí práce: Miloslav Janhuba
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses