Využití zprostředkovaného učení ve výuce ekonomických předmětů - Záleská, Veronika (2018)
Diplomová práce se zabývá zkušeností zprostředkovaného učení. Jedná se o princip definovaný Reuvenem Feuersteinem. Cílem práce bylo využití teoretických znalostí o MLE k návrhům na zefektivnění výuky v rámci ekonomických předmětů na půdě obchodní akademie. Teoretická část je dělena na dvě části – první popisuje teorii instrumentálního obohacení a druhá ukazuje jednu z aplikací této teorie (zprostředkované učení), jež je sestavena ze dvanácti prvků, které se k dosažení této zkušenosti využívají. Praktická část je pak zaměřena na analýzu jednotlivých vyučovacích hodin a následné stanovení návrhů na využití jednotlivých prvků.