Využití zprostředkovaného učení ve výuce ekonomických předmětů - Záleská, Veronika; Krejčová, Kristýna, 1981-; Berková, Kateřina, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práce se zabývá zkušeností zprostředkovaného učení. Jedná se o princip definovaný Reuvenem Feuersteinem. Cílem práce bylo využití teoretických znalostí o MLE k návrhům na zefektivnění výuky v rámci ekonomických předmětů na půdě obchodní akademie. Teoretická část je dělena na dvě části – první popisuje teorii instrumentálního obohacení a druhá ukazuje jednu z aplikací této teorie (zprostředkované učení), jež je sestavena ze dvanácti prvků, které se k dosažení této zkušenosti využívají. Praktická část je pak zaměřena na analýzu jednotlivých vyučovacích hodin a následné stanovení návrhů na využití jednotlivých prvků.
Vedoucí práce: Kristýna Krejčová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: učitelství ekonomických předmětů pro střední školy [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses