Analýza výdajů na aktivní politiku zaměstnanosti v Plzeňském kraji v letech 2006–2016 - Hokr, Václav; Tománková, Martina; Maule, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Tato bakalářská práce se věnuje fenoménu nezaměstnanosti a jednomu ze způsobů, jak ji snižovat – aktivní politice zaměstnanosti. Teoretická část práce se zabývá fungováním trhu práce, nezaměstnanosti a jejímu významu pro společnost, ale zaměřuje se zejména na aktivní politiku zaměstnanosti. Cílem je zhodnocení efektivity aktivní politiky zaměstnanosti v Plzeňském kraji v letech 2006–2016. Práce tak činí především prostřednictvím hlediska minimalizace nákladů na jednoho umístěného uchazeče o zaměstnání a dospívá k závěru, že rekvalifikace jsou nejefektivnějším nástrojem APZ vkraji. Mimo to analyzuje vývoj výdajů na APZ a počtu a struktury uchazečů o zaměstnání v kraji a dochází k dílčím závěrům. Hlavním přínosem je komplexní pohled na vývoj využívání APZ namenším územním celku, který netrpí strukturálními problémy.
Vedoucí práce: Martina Tománková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses