Vliv Gorbačovy perestrojky na rozpad SSSR - Pešek, Jan; Fabianková, Klára, 1979-; Kovář, Martin, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Cílem této práce je analyzovat ekonomické reformy prováděné Michailem Gorbačovem z doby perestrojky. První část práce se věnuje popisu ekonomické situace v Sovětském svazu před začátkem perestrojky. Druhá část poskytuje analýzu jednotlivých reforem a jejich dopad na sovětskou ekonomiku. U těchto reforem jsou zkoumána především jejich východiska, záměry, průběh a jejich výsledný vliv na sovětské hospodářství. Práce potvrzuje tezi, že perestrojka nebyla cestou k tržní ekonomice, ale jednalo se pouze o dílčí reformy systému centrálně řízené ekonomiky.
Vedoucí práce: Klára Fabianková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses