Analýza rodinné politiky České republiky v lelech 1993 - 2017 - Činčila, Benjamin; Lukášová, Tereza; Zubíková, Adéla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Cílem bakalářské práce je analýza vývoje a současného stavu rodiny a rodinné politiky v České republice. Proto jsou nejdříve vysvětleny pojmy týkající se rodiny a rodinné politiky, na které navazuje vývoj rodinné politiky od vzniku Československa. Pro analýzu rodinné politiky v České republice jsou použity dva způsoby. Nejdříve jsem zaznamenal vývoj a současný stav z demografického hlediska a následně jsou k analýze využity základní nástroje finanční a nefinanční podpory rodin s dětmi. Ve finanční podpoře jsou zkoumány zejména dávky, které stát nabízí prostřednictvím nemocenského pojištění a politiky státní sociální podpory. V nefinanční podpoře je cílem zaměřit se na daňové slevy a zvýhodnění díky nastavení v rámci současné daňové soustavy. Díky této analýze je sumarizováno současné základní nastavení podpory rodin s dětmi v České republice. Závěr je tedy věnován celkovému zhodnocení a predikci budoucího vývoje.
Vedoucí práce: Tereza Lukášová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses