Predikce vývoje struktury trhu práce v Jihočeském kraji v letech 2015 - 2025 - Prokop, Jan; Kubelková, Karina, 1983-; Bartůsková, Lucia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
V dnešní době jsou digitalizace a technologický pokrok v ekonomické sféře, tzv. čtvrtá průmyslová revoluce, fenomény skrývajícími v sobě do budoucna obrovský potenciál do budoucna. Cílem diplomové práce je formulace hospodářsko-politických doporučení na regionální úrovni na základě predikce vývoje struktury trhu práce v Jihočeském kraji v letech 2015 - 2025. V teoretické části je nastíněn vývoj základních makroekonomických veličin s přímým vztahem k trhu práce jak pro Jihočeský kraj, tak pro Českou republiku jako celek, v letech 2007 – 2017. V praktické části je analyzována predikce Jihočeské hospodářské komory z roku 2016 a provedena kontrola správnosti odhadu vývoje tam, kde jsou dostupná data. Následně jsou upraveny předpoklady predikce pro vlastní odhad vývoje struktury trhu práce v letech 2017 - 2025 ovlivněného tzv. čtvrtou průmyslovou revolucí. Na základě vlastní predikce jsou formulována hospodářsko-politická doporučení, která by měla vést k lepší adaptaci trhu práce v jižních Čechách na změny způsobené technologickým pokrokem.
Vedoucí práce: Karina Kubelková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses