Dětská skupina jako podpůrné rodinné opatření na Ministerstvu průmyslu a obchodu v letech 2014 – 2017 - Granátová, Lenka (2018)
Bakalářská práce rozebírá problematiku slaďování pracovního a rodinného života a především se zaměřuje na dětské skupiny jako jeden z jeho nástrojů. Teoretická část obsahuje rozbor opatření a nástrojů pro work-life balance, dále rozbor zákonu č. 247/2014 Sb. o poskytování služby péče o dítě v dětské skupině a zákonu č. 234/2014 Sb. o státní službě a jeho implementaci, konkrétně na Ministerstvu průmyslu a obchodu. Praktická část se zabývá postupem založení dětské skupiny na tomto ministerstvu, obsahuje analýzu jejích silných a slabých stránek a na základě této analýzy nabízí doporučení pro další fungování dětské skupiny. Při zpracování práce jsou použity metody literární rešerše, popisu, analýzy rozhovorů a vlastního pozorování.