Překonávání bariér při vstupu na český pracovní trh se zaměřením na migranty z Ukrajiny, Ruska a Vietnamu - Prát, Šárka; Macháček, Jaroslav; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Disertační práce se zaměřuje na ekonomické migranty z Vietnamu, Ukrajiny a Ruska působící na českém trhu práce. Primárním cílem disertační práce je identifikovat a posoudit překážky pro vstup vybraných skupin migrantů na český pracovní trh na základě zkušeností těch státních příslušníků, kteří jsou již na trhu práce v ČR integrováni.Sekundární cíl směřuje k nalezení způsobů a zpracování poznatků o prostředcích, které migranti volí k překonání nalezených bariér.Součástí práce je rovněž diskuze o koncepci imigrační politiky a jejího možného zefektivnění z hlediska českého trhu práce. Dále se text zaměřuje na určení a vyhodnocení možností zefektivnění uplatnění migrantů pocházejících z vybraných zemí na český pracovní trh a také na podporu a následné zlepšení zacházení s touto cílovou skupinou. Podpora efektivnosti je zhodnocena v rámci vstupu migrantů na pracovní trh.
Vedoucí práce: Jaroslav Macháček
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionalistika - veřejná správa [obor disert. práce]; disertace; dissertations