Současná a budoucí rizika českého trhu práce - Tamchyna, Václav; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Prudká, Šárka, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Diplomová práce zkoumá současná i budoucí rizika českého pracovního trhu. Základním cílem je analyzovat postavení ohrožených skupin obyvatel spolu s faktory, které jsou klíčové z hlediska predikce rizik dopadajících na trh práce v rámci procesu digitalizace, automatizace a robotizace hospodářské činnosti. Díky úspěšnému plnění národních cílů zaměstnanosti strategie Evropa 2020 je vyvrácena hypotéza o nedostatečném zohledňování znevýhodněných skupin, naopak hypotéza zvyšování rizik dopadajících na trh práce vlivem digitalizace je částečně potvrzena. Digitalizace však na český pracovní trh přináší i pozitivní faktory – zejména rozšiřování nových forem pracovních úvazků a potenciál ve tvorbě nových pracovních míst. Dalším záměrem práce je zároveň poskytování možných opatření a doporučení, která ideálně povedou ke zmírnění dopadů zmiňovaných rizik.
Vedoucí práce: Magdalena Kotýnková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses