Analýza dopadů změn vyplácení nepojistných sociálních dávek v letech 2012-2016 - Holý, Petr; Štípek, Vladimír, 1986-; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Bakalářská práce se věnuje problematice sociálního zabezpečení, konkrétně oblasti nepojistných sociálních dávek a změnám jejich systémů během sociální reformy v roce 2012. Hlavním cílem bylo provedení analýzy a vyhodnocení reformních změn, zejména pak převedení správy systému na Úřad práce ČR. Byla provedena komplexní analýza vývoje veřejných výdajů na nepojistné sociální dávky. Analýza neprokázala přímý vliv sociální reformy na výdaje spojené s nepojistnými sociálními dávkami. Další části práce diskutují vznik centrálního administrativního úřadu a problematiku zneužívání sociálních dávek. Ani v těchto oblastech nebyl prokázán vliv sociální reformy na zefektivnění systému. Hlavním přínosem závěrů bakalářské práce je objektivní kritika nenaplnění dílčích cílů sociální reformy.
Vedoucí práce: Vladimír Štípek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses