Strategická analýza a řízení nákladů - Křišťanová, Iva; Mikovcová, Hana, 1959-; Jančí, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou vnitřního prostředí vybrané společnosti, která poskytuje služby v oblasti účetnictví, daňového poradenství a dalších souvisejících služeb a je součástí mezinárodní skupiny podniků. Cílem práce je identifikovat a zhodnotit silná, a především slabá místa této společnosti a následně analyzovat důležité vnitřní zdroje podniku, a to náklady a výnosy. V teoretické části je popsán tematický základ a vybrané metody, které pomohou k dosažení cíle práce. V praktické části je poté provedena analýza silných a slabých stránek za využití sestaveného výzkumného týmu a metody brainstormingu. Tím je zjištěno, že nejslabší stránkou společnosti jsou vysoké náklady, které jsou dále podrobněji analyzovány společně s výnosy za využití metod vertikální a horizontální analýzy. Poté jsou pomocí klasifikační a regresní analýzy identifikovány fixní a variabilní náklady a stanoveny nákladové funkce v krátkém i dlouhém období. Na základě zjištěných parametrů je spočítán bod zvratu, čímž je zjištěno, od jakého objemu tržeb společnost generuje zisk.
Vedoucí práce: Hana Mikovcová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses