Folklorismus v turismu Prahy, úroveň nabídky a její proměny pod tlakem trhu - Lengálová, Eliška (2018)
Diplomová práce se věnuje problematice využití prvků tradiční lidové kultury v turismu Prahy. Je zaměřena na hudebně-taneční folklorní večery a tematické procházky po Praze. Cílem práce je zhodnotit úroveň nabídky a poptávky v oblasti slovesného a hudebně-tanečního folklorismu v turismu Prahy. K tomu slouží výzkumné metody pozorování, dotazování, rozhovory a analýza dokumentů. Práce je rozdělena do dvou částí, v teoretické části se věnuji teoretickým poznatkům k dané problematice, následná aplikační část je věnována konkrétním projevům folklorismu v turismu Prahy, jejich charakteristice a zhodnocení. Na základě výsledků výzkumů jsou podány návrhy, které by mohly přispět ke zkvalitnění a rozšíření nabídky těchto specifických služeb v turismu Prahy.