Folklorismus v turismu Prahy, úroveň nabídky a její proměny pod tlakem trhu - Lengálová, Eliška; Boučková, Jana; Černá, Jitka, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Diplomová práce se věnuje problematice využití prvků tradiční lidové kultury v turismu Prahy. Je zaměřena na hudebně-taneční folklorní večery a tematické procházky po Praze. Cílem práce je zhodnotit úroveň nabídky a poptávky v oblasti slovesného a hudebně-tanečního folklorismu v turismu Prahy. K tomu slouží výzkumné metody pozorování, dotazování, rozhovory a analýza dokumentů. Práce je rozdělena do dvou částí, v teoretické části se věnuji teoretickým poznatkům k dané problematice, následná aplikační část je věnována konkrétním projevům folklorismu v turismu Prahy, jejich charakteristice a zhodnocení. Na základě výsledků výzkumů jsou podány návrhy, které by mohly přispět ke zkvalitnění a rozšíření nabídky těchto specifických služeb v turismu Prahy.
Vedoucí práce: Jana Boučková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses