Vliv výměnného pobytu na osobní rozvoj - Krausová, Veronika; Franková, Emilie, 1949-; Motlová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Cílem této práce je zjistit a ukázat, jaký je přínos výměnného studijního pobytu pro osobní rozvoj z pohledu studentů. K měření tohoto přínosu bylo využito kvantitativního výzkumu v podobě dotazníků. Dotazník byl sestaven převážně z Likertových škál o pěti bodech, založených na modelu sedmi vektorů osobního rozvoje. Vektory jsou následující: Vývoj kompetencí, Řízení emocí, Od autonomie ke zdravé vzájemné závislosti, Tvorba dospělých mezilidských vztahů, Tvorba vlastní identity, Utváření vlastního smyslu a Rozvíjení integrity. Z výsledků práce je možné konstatovat, že výměnný pobyt má přínos pro účastníky v oblasti rozvoje kompetencí, tvorbě vztahů, utváření identity a rozvíjení integrity.
Vedoucí práce: Emilie Franková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses