Ocenění společnosti KAVALIERGLASS, a.s. - Šusta, Michal (2018)
Diplomová práce s názvem „Ocenění společnosti KAVALIERGLASS, a.s.“ si klade za cíl stanovit objektivizovanou hodnotu společnosti KAVALIERGLASS, a.s. k datu 31.12.2016 z pohledu externího analytika. Diplomová práce se skládá z praktické části, která je rozdělena do osmi hlavních částí, a sice představení podniku, strategická analýza, finanční analýza, SWOT analýza, generátory hodnoty a jejich prognóza, sestavení finančního plánu, ekonomická přidaná hodnota (EVA) a ocenění. Teoretický základ je součástí všech hlavních částí. Ocenění podniku je založeno na diskontovaném peněžním toku (DCF) entity. Výsledky v rámci každé kapitoly jsou řádně komentovány za použití relevantních informací a jiných faktů. V závěru jsou shrnuty veškeré výsledky práce, které vedou ke stanovení výsledné hodnoty oceňovaného podniku.