Financování vězeňské služby v ČR a vybraných státech - Shaposhnikov, Anatoly; Maaytová, Alena; Gajdošová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Bakalářská práce se věnuje hospodaření Vězeňské služby České republiky ve vybraných letech. Práce je složena ze tří částí. První teoretická část se zabývá uspořádáním a charakteristickými rysy veřejného sektoru. Ve druhé části jsou obsažené obecné informace ohledně hlavních činností a úloh vězeňství v České republice, význam této služby ve společnosti a postavení ve struktuře veřejného sektoru státu a veřejných financí, její historie, organizace a současný stav. Z důvodu zachování přiměřeného objemu práce základní přehled o zahraničních vězeňských službách je umístěn v příloze této práce. Třetí kapitola se zabývá analýzou hospodaření Vězeňské služby ČR ve vybraných letech, kde je kladen důraz na výdajovou stranu její rozpočtu.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses