Finanční analýza opatření chránících hospodářské zájmy zaměstnavatele - Vlk, Filip; Šumpíková, Markéta, 1970-; Hudík, Marek, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Diplomová práce se zabývá finanční analýzou dopadů jednotlivých forem zaměstnaneckých aktivit směřujících proti hospodářským zájmům zaměstnavatele na hospodářské výsledky vybraného zaměstnavatele a dále finanční analýzou efektivity jednotlivých nástrojů (opatření) zaměstnavatele chránících jeho hospodářské zájmy. Finanční analýza je provedena na modelové společnosti a při jejím zpracování bylo využito metody analytické, vědecké metody syntézy a deskripce. Na základě výsledků finanční analýzy byla provedena syntéza zjištěných poznatků a vyhodnocení jednotlivých metod a prostředků obrany modelového zaměstnavatele, zejména s ohledem na jejich ekonomickou výhodnost. Výsledkem finanční analýzy je porovnání nákladnosti jednotlivých nežádoucích aktivit zaměstnanců a souvisejících opatření zaměstnavatele. Autor došel k závěru, že u modelové společnosti je zcela evidentně ekonomicky nejvýhodnější investovat finanční prostředky do preventivních opatření, jejichž účelem je zabránit nežádoucím zaměstnaneckým aktivitám.
Vedoucí práce: Markéta Šumpíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses