Hodnocení CSR aktivit ne vybrané společnosti. - Melounová, Lenka (2018)
Diplomová práce se zabývá problematikou společenské odpovědnosti a trvale udržitelného rozvoje firem a organizací. Primárním cílem této diplomové práce je analyzovat a vyhodnotit CSR aktivity ve vybrané nadnárodní společnosti a na základě této analýzy a výsledků vlastního průzkumu mezi zaměstnanci navrhnout zlepšení do budoucnosti. Sekundárním cílem je analyzovat CSR aktivity největších konkurentů vybrané společnosti v daném odvětví jako zdroj možné inspirace pro rozšíření jejích společensky odpovědných aktivit. Práce je rozdělena na šest kapitol. První kapitola se zabývá konceptem CSR, jeho vývojem, charakteristickými rysy a přínosy. Druhá kapitola popisuje mezinárodní standardy v oblasti CSR a zaměřuje se na program Národní ceny České republiky za společenskou odpovědnost a udržitelný rozvoj. Třetí kapitola se věnuje CSR reportingu, jeho vývoji a analýze současných trendů. Ve čtvrté kapitole jsou analyzovány CSR aktivity vybrané nadnárodní společnosti L’Oréal a jejích největších konkurentů. V páté kapitole jsou vyhodnoceny výsledky vlastního výzkumu mezi zaměstnanci L’Oréal Česká republika zaměřeného na CSR aktivity společnosti. V závěrečné šesté kapitole jsou CSR aktivity a výsledky vlastního výzkumu zhodnoceny a jsou navržena zlepšení do budoucnosti.