Vnímání odměňovacího systému ambulantními prodejci v Crocodille ČR - Matěna, Daniel; Procházka, David Anthony; Chytková, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Tato diplomová práce se zabývá odměňovacím systémem a jeho vlivem na vnitřní motivaci. Důraz je kladen na moderní trendy ve vnitřní motivaci obchodníků. Zvolené téma je kvalitativně zkoumáno pomocí polostrukturovaných rozhovorů na vzorku sedmi ambulantních prodejců a jejich tří přímých nadřízených v osobitém prostředí firmy Crocodille ČR. Tento vzorek a prostředí umožňují zkoumat téma ze specifického úhlu pohledu, který pomáhá rozšířit aktuální poznání ohledně motivace prodejců. Doslovné přepisy rozhovorů jsou kódovány v programu MAXQDA a následně vyhodnoceny v rámci 5 souhrnných témat: samostatnost, manažerská podpora, kontrola, týmové odměňování a finanční motivace. Propojením výsledků těchto témat s rešerší použité literatury je vytvořeno 10 hypotéz, které primárně rozvíjejí téma vnitřní motivace a ukazují další možný směr výzkumu. Z výsledků práce rovněž vyplývá, že firma Crocodille se v rámci motivace svých ambulantních prodejců nachází ve zvláštním stavu rozpolcenosti, který nemůže být dlouhodobě udržitelný.
Vedoucí práce: David Anthony Procházka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses