Strategie vstupu na nový trh v oblasti zdravotnických služeb - Zahrádková, Petra (2018)
Práce se zabývá možnostmi vstupu společnosti zabývající se asistovanou reprodukcí na zahraniční trh. Je hodnoceno jaké přínosy a konkurenční výhody by tento krok přinesl. Na základě analýzy statistických dat a dotazníkového šetření mezi pacienty je hodnocen potenciál trhů v Srbsku a Bosně a Hercegovině. Po vyhodnocení vhodnosti trhů a očekávání pacientů ze zahraničí je připraven návrh strategického marketingového plánu, který ukazuje možný směr přípravy zahraniční akvizice a následných kroků pro úspěšné působení na zahraničním trhu a získání konkurenční výhody před ostatními centry asistované reprodukce v ČR.