Validace business modelu pomocí procesního rámce Design Sprint - Čermák, Jan; Mareš, Jan, 1986-; Andera, Michal, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Diplomová práce se zabývá problematikou aplikace nástrojů a postupů metodologie Lean Startup na konkrétní projekt. V teoretické části je metodologie Lean Startup definována a podrobně jsou popsány její klíčové prvky. Pro pochopení kontextu jsou zmíněny i předcházející přístupy k řízení začínajících projektů. Dále jsou detailně rozpracovány nástroje Lean Canvas a Design Sprint, jejichž aplikace na konkrétní projekt je náplní praktické části. Dílčím cílem práce je sestavení Lean Canvas projektu, který je dále využit jako výchozí dokument pro naplnění hlavního cíle. Hlavním cílem práce je pomocí procesního rámce Design Sprint rozhodnout o validitě zvoleného business modelu vzhledem k cílové skupině zákazníků. Výsledkem práce je potvrzení validity business modelu a zisk objektivní zpětné vazby od potenciálních zákazníků ještě před uvedením produktu na trh.
Vedoucí práce: Jan Mareš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses