Analýza vodárenství ČR v souvislosti s ekonomickými a výkonnostními atributy - Fanta, Michael; Hnilica, Jiří, 1976-; Rod, Aleš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Diplomová práce se věnuje problematice síťových odvětví, konkrétně vodárenství v České republice. Vodárenství a vlastnická struktura tohoto segmentu je neustále aktuálním a často diskutovaným tématem v kontextu výkonnosti a efektivity podniků působících v tomto odvětví.Práce se zabývá především analýzou vodárenského odvětví ČR a jeho vývojem, dále vývojem regulace a popisem institucionálního prostředí. Stěžejní část práce poté tvoří finanční benchmark vybraných společností působících na trhu s ohledem na povahu provozního modelu a dále porovnání efektivnosti vybraných společností za použití metody DEA. Následná analýza vybraných ukazatelů specifických pro vodárenství napříč zeměmi EU doplňuje práci o mezinárodní porovnání, které umožňuje objektivně zhodnotit stav a kondici českého vodárenského průmyslu. Hlavním přínosem práce je zhodnocení finanční a ekonomické efektivity subjektů působících v tomto odvětví v závislosti na povaze provozního modelu a návrh doporučení pro budoucí směrování a podobu tohoto odvětví.
Vedoucí práce: Jiří Hnilica
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses