Hodnocení společenské odpovědnosti firem v Kraji Vysočina - Skoumalová, Gabriela (2018)
Diplomová práce si klade za cíl zhodnotit současnou situaci v oblasti společenské odpovědnosti firem v Kraji Vysočina. Dílčím cílem je zhodnocení, zda takto společnosti konají z vlastního přesvědčení nebo z důvodu získání konkurenční výhody. V teoretické části je vymezena podstata CSR, CSR v České republice a přehled indikátorů za Kraj Vysočina. Součástí praktické části je vlastní výzkum formou dotazníkového šetření, doplněný rozhovory se zástupci vybraných společností. Následně je poskytnuto doporučení a vyhodnocený výzkum.