Adaptace nových zaměstnanců ve vybrané organizaci - Kohoutová, Kateřina; Legnerová, Kateřina, 1965-; Němec, Otakar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Diplomová práce se zabývá procesem adaptace nových zaměstnanců ve vybrané společnosti. Hlavním cílem je analýza aktuálního adaptačního procesu, odhalení slabých míst a navržení nápravných opatření. Dále se práce zabývá souvislostí mezi fluktuací a adaptačním procesem. Diplomová práce je rozdělena na teoretickou, metodologickou a praktickou část. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy a východiska týkající se adaptace nových zaměstnanců a fluktuace. V praktické části je charakterizovaná vybraná společnost, vývoj fluktuace zaměstnanců a popsán stávající adaptační proces. Tento proces je analyzován na základě rozhovorů a dotazníkového šetření mezi novými zaměstnanci a manažery. Je zjišťován názor na adaptační proces. V závěru jsou vyhodnoceny výsledky šetření a jsou navržena nápravná opatření, která by mohla přispět ke zlepšení adaptačního procesu.
Vedoucí práce: Kateřina Legnerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses