Ocenenie stávkovej kancelárie za účelom predaja - Huléni, Štefan (2018)
Zámerom tejto diplomovej práce je nájdenie trhovej hodnoty a určenie predajnej ceny spoločnosti Niké pre prípad akvizície k 1.1.2017. Práca je rozdelená do ôsmych kapitol, ktoré sa venujú predovšetkým praktickej ukážke ocenenia, niektoré kapitoly ale obsahujú aj teoretické vysvetlenie jednotlivých pojmov a postupov. Úvodné kapitoly sa venujú základným informáciám o tomto posudku a o spoločnosti Niké, následne nadväzuje finančná analýza, strategická analýza, finančný plán a samotné ocenenie podniku. Hodnota spoločnosti je určená metódou DCF Equity, predajná cena pre prípad akvizície je určená pomocou násobiteľov z trhu, odborných publikácií a praktických skúseností autora z oblasti M&A.