Ocenenie stávkovej kancelárie za účelom predaja - Huléni, Štefan; Svačina, Pavel, 1979-; Červený, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Zámerom tejto diplomovej práce je nájdenie trhovej hodnoty a určenie predajnej ceny spoločnosti Niké pre prípad akvizície k 1.1.2017. Práca je rozdelená do ôsmych kapitol, ktoré sa venujú predovšetkým praktickej ukážke ocenenia, niektoré kapitoly ale obsahujú aj teoretické vysvetlenie jednotlivých pojmov a postupov. Úvodné kapitoly sa venujú základným informáciám o tomto posudku a o spoločnosti Niké, následne nadväzuje finančná analýza, strategická analýza, finančný plán a samotné ocenenie podniku. Hodnota spoločnosti je určená metódou DCF Equity, predajná cena pre prípad akvizície je určená pomocou násobiteľov z trhu, odborných publikácií a praktických skúseností autora z oblasti M&A.
Vedoucí práce: Pavel Svačina
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses