Analýza dopravní infrastruktury Hradce Králové - Češpivová, Andrea (2018)
Cílem této diplomové práce je provést analýzu dopravní infrastruktury města Hradce Králové, poukázat na problémová místa a navrhnout jejich řešení. První část se teoreticky zabývá infrastrukturou železniční, silniční, leteckou, vodní a cyklistickou. Je zde nastíněna i situace z pohledu České republiky. V praktické části je již představeno město jako takové včetně konkrétních případů dopravní infrastruktury zahrnující i síť městské hromadné dopravy. Následně je na základě poznatků provedena analýza SWOT a vyhodnocena data z dotazníkového šetření. V souladu se získanými daty jsou v závěru práce autorkou navrhnuta konkrétní řešení ke zlepšení stávajícího stavu dopravní infrastruktury Hradce Králové.