Právní aspekty skončení pracovního poměru ve společnosti Fortuna - Růžková, Michaela; Vondráček, Jan; Mikulová, Magdalena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Diplomová práce se zabývá právními aspekty zásadního momentu výkonu závislé práce, a to jak z pohledu zaměstnavatele, tak z pohledu zaměstnance, totiž skončením pracovního poměru. Z právního hlediska jde zejména o charakteristiku způsobů skončení pracovního poměru, a to nejen pokud jde o zákonný text, ale i o jeho ustálený právní výklad. V teoretické části práce bude kromě literární rešerše provedena také komparace právních aspektů skončení pracovního poměru v České republice, na Slovensku a v Polsku. Na to navazuje praktická část, která se věnuje analýze mobility pracovních sil ve vybrané společnosti. Zkoumá fluktuace, příčiny a způsoby odchodu zaměstnanců mezi lety 2011 až 2018, včetně dotazníkového šetření mezi odcházejícími zaměstnanci za poslední rok a půl, na jehož základě budou definovány příčiny odchodu zaměstnanců ze společnosti. Výstup práce představuje návrh doporučení ke zlepšení situace, který reaguje na učiněná zjištění.
Vedoucí práce: Jan Vondráček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses