Finanční a strategická analýza ŽDB Drátovna, a.s. - Mravcová, Veronika (2018)
Tato diplomová práce je zaměřena na finanční a strategickou analýzu společnosti ŽDB DRÁTOVNA a. s. Cílem práce je zhodnocení dosavadního finančního zdraví analyzované společnosti a určení perspektiv jejího vývoje. Práce je rozdělena do dvou hlavních kapitol. Obsahem první kapitoly jsou metodické pasáže související s finanční i strategickou analýzou. Druhá kapitola se soustředí na praktickou aplikaci předchozích teoreticky vymezených postupů. Praktická část začíná základními údaji o analyzované společnosti, na kterou dále navazují strategická a finanční analýza. Analyzovaná společnost je také srovnávána s vybranými konkurenty v rámci České republiky i Evropské unie. Na závěr je zhodnocena celková situace společnosti ŽDB DRÁTOVNA a. s. pomocí metodologie ratingové agentury Moody’s.