Podnikatelské prostředí Uruguaye - Skolková, Klára (2018)
Hlavním cílem diplomové práce je zhodnocení podnikatelského prostředí Uruguaye z pohledu českých podnikatelů. Dílčími cíli je pak vymezení pozitivních a negativních aspektů podnikatelského prostředí Uruguaye a identifikace perspektivních odvětví pro české subjekty. Práce je rozdělena na čtyři kapitoly. První, teoretická kapitola vysvětluje základní pojmy, které jsou v práci využívány, například pojmy podnikatelské prostředí, konkurenceschopnost a PEST analýza. Druhá kapitola aplikuje teoretické poznatky první kapitoly na podnikatelské prostředí Uruguaye. Třetí kapitola se věnuje vstupu českého podnikatelského subjektu na uruguayský trh. Závěrečná čtvrtá kapitola pak obsahuje výzkumné šetření mezi českými podnikatelskými subjekty.