VIRTUÁLNÍ TÝMY - IDENTIFIKACE KLÍČOVÝCH FAKTORŮ ÚSPĚCHU A PERSONÁLNĚ-PSYCHOLOGICKÝCH ASPEKTŮ VIRTUÁLNÍ SPOLUPRÁCE - Tomis, Ondřej (2018)
TATO PRÁCE IDENTIFIKUJE KLÍČOVÉ FAKTORY ÚSPĚCHU VIRTUÁLNÍCH TÝMŮ, ANALYZUJE PERSONÁLNĚ-PSYCHOLOGICKÉ ASPEKTY VIRTUÁLNÍ SPOLUPRÁCE A DEFINUJE JEJÍ SLABÁ MÍSTA. VIRTUÁLNÍ TÝMY PŘEDSTAVUJÍ GLOBÁLNÍ FENOMÉN, KTERÝ ZAČÍNÁ BÝT PRO NADNÁRODNÍ KORPORACE NEPOSTRADATELNÝ. CÍLEM PRÁCE JE ANALYZOVAT TÉMATIKU VIRTUÁLNÍCH TÝMŮ A VYTVOŘIT PRO ČTENÁŘE PŘIDANOU HODNOTU V PODOBĚ PŘEHLEDU KLÍČOVÝCH FAKTORŮ NUTNÝCH PRO ÚSPĚCH VIRTUÁLNÍCH TÝMU A SPOKOJENOST TÝMOVÝCH ČLENŮ. REŠERŠNÍ ANALÝZOU A EMPIRICKÝM VÝZKUMEM PAK PRÁCE POTVRZUJE DOSTUPNOU TEORII A DÁLE JI OBOHACUJE. VÝSLEDKEM PRÁCE JE ZHODNOCENÍ KLÍČOVÝCH FAKTORŮ OVLIVŇUJÍCÍCH ÚSPĚŠNOST VIRTUÁLNÍ SPOLUPRÁCE A FUNGOVÁNÍ VIRTUÁLNÍCH TÝMŮ OBECNĚ. PRÁCE DÁLE PŘINÁŠÍ NĚKOLIK DOPORUČENÍ, KTERÁ POMÁHAJÍ ELIMINOVAT NEGATIVNÍ DOPADY VIRTUÁLNÍ SPOLUPRÁCE.