Současné nekonvenční měnové politiky se zaměřením na Japonsko - Jurka, Milan; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Jedlinský, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Diplomová práce se zabývá nekonvenčními měnovými politikami používanými v současnosti centrálními bankami rozvinutých ekonomik. Jako příklady si vybírá ekonomiky USA, České Republiky a Japonska. Postupně se tak věnuje kvantitativnímu uvolňování americké FEDu, které bylo implementováno po krizi, devizovým intervencím České národní banky a měnovému programu vlády Shinza Abeho v Japonsku. Právě na japonské kvantitativní a kvalitativní uvolňování je práce primárně zaměřena. Primárním cílem práce je charakteristika současně užívaných nekonvenčních monetárních politik ve světové ekonomice.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses