Ekoturismus v CHKO Středočeského kraje - Chaloupková, Denisa; Kalábová, Markéta; Zdenková, Karolína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Cílem diplomové práce je charakterizovat čtyři vybrané CHKO nacházející se na území Středočeského kraje dle stanovených parametrů a jejich následné porovnání. Dílčím cílem práce je přiblížit čtenářům téma ekoturistiky, ochrany přírody a krajiny a rozhodnutí, zda jsou zkoumané CHKO vhodné pro rozvoj ekoturismu. Konkrétně se jedná o CHKO Český kras, CHKO Kokořínsko – Máchův kraj, CHKO Český ráj a CHKO Brdy. Zvolené CHKO jsou analyzovány a následně porovnány z hlediska obecné charakteristiky území, fauny a flóry, pěší turistiky a cykloturistiky, ubytovacích a stravovacích zařízení, historických a přírodních památek, webových stránek a hodnocení/recenze turistů.
Vedoucí práce: Markéta Kalábová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses