Návrh databázového řešení evidence studentů - Treppesch, Jakub (2018)
Zaměřil jsem se na návrh a zprovoznění databáze v prostředí MS Access pro konkrétní užití na katedře strategie pro správu zahraničních studentů vysoké školy. Dále v prostředí MS Access vytvoření uživatelsky přívětivých ovládacích prvků a částečnou aromatizaci procesů.Při řešení je použito best practise analýzy požadavků na jejímž základě je principem tří architektur vytvořen model implementovaný do prostředí MS Access. K rozšíření funkcionality a automatizace procesů v prostředí databáze je využito maker a programovacího jazyka Visual Basic for Applications.Vytvořené řešení zajišťuje jednotné uložiště dat z více zdrojů, definuje postupy a výrazně snižuje podíl manuální práce uživatelů.Na základě nabytých znalostí z této práce je možné navrhnout a zprovoznit databázi s prvky automatizace a rozšířenými funkcemi.