Analýza vývoje mobilní aplikace, zavedení na trh a následné budování její pozice a značky - Bartoušek, Marek (2018)
Předmětem této diplomové práce je zmapování možností, postupů a metodik vývoje mobilních aplikací pro platformy Android a iOS a vybudování kompletního marketingového plánu pro aplikaci Anyone. Cílem marketingového plánu je vytvoření značky a budování její pozice na současném trhu mobilních aplikací. Cílem teoretické části je identifikace a charakteristika metodiky a možností vývoje mobilních aplikací včetně zmapování postupů a rozbor vývoje konkrétní mobilní aplikace (Anyone). Je kladen důraz zejména na problematiku výběru správné metodiky, platformy, technologií a přístupu k vývoji v průběhu celého procesu, tedy od představy o aplikaci až po její uvedení do ostrého provozu a zveřejnění na trhu mobilních aplikací.Praktická část je zaměřena na vytvoření značky a budování její pozice na trhu pomocí uceleného marketingového plánu. Cílem tak je analýza prostředí a konkurence vybrané mobilní aplikace a návrh marketingové kampaně pro vybudování pozice a značky na trhu včetně všech komponent.Výsledek práce naplňuje cíl a přináší tak ucelený přehled a charakteristiku metodik a možností vývoje mobilních aplikací, rozbor vývoje aplikace Anyone a ucelený marketingový plán včetně všech potřebných komponent pro jeho realizaci.