Příjmové nerovnosti : příklad Filipín - Sláma, Martin; Jiránková, Martina, 1967-; Žamberský, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Jaký je současný světový trend v rámci příjmových nerovností? Existují dostatečně efektivní možnosti, jak příjmové rozdíly ve společnosti snížit? Tato diplomová práce propojuje znalosti získané z úvodní teoretické části s jejich následnou aplikací na případ Filipín. Distribuce příjmů a bohatství je ve filipínské společnosti značně nerovnoměrná a analýza tamní situace názorně ukazuje, jaké prvky nerovnosti nejvíce ovlivňují. S pomocí tohoto přístupu jsou následně prezentovány možná řešení pro redukci nerovností ve společnosti. Práce přispívá k současně hojně diskutovanému tématu příjmových nerovností ve světě svým přístupem, který je založen na pochopení specifického charakteru filipínského hospodářství a tamní společnosti.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses