Vstup baskických firiem na český trh - Pališinová, Marianna; Žamberský, Pavel; Vlčková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Diplomová práca Vstup baskických spoločností na český trh sa venuje aktivitám subjektov z regiónu Baskicko v Českej republike. Práca obsahuje teoretický základ problematiky medzinárodného podnikania týkajúci sa foriem vstupu na zahraničný trh. Text práce analyzuje súčasný makroekonomický vývoj daných ekonomík a skúma paralely v štruktúre hospodárstiev Baskicka a Českej republiky. Práca sa ďalej sústredí na príliv investícií a s ním spojený príchod baskických spoločností do Českej republiky. Záver práce je venovaný činnosti Baskickej agentúry pre internacionalizáciu, ktorá podporuje pôsobenie firiem z baskického regiónu na českom a slovenskom trhu.
Vedoucí práce: Pavel Žamberský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses