Budování vztahů s klienty vybrané banky - Plaček, Jan (2018)
Cílem této diplomové práce je zanalyzovat aktuální situaci v korporátním bankovnictví v EU skrze interakci banky s klientem. První část zkoumá výzvy, kterým banky v Evropské unii v současné době čelí, jako jsou záporné úrokové sazby a jejich vliv na profitabilitu bank. V praktické části jde o namodelování průběhu typického akvizičního procesu včetně následného schvalovacího procesu. Dále je v této práci představena banka Commerzbank a zhodnocena její angažovanost v oblastech regulace a digitalizace, neboť oba tyto trendy podstatně mění náplň práce bankovního poradce ve vztahu ke klientům.